Jong talent en gevestigde namen op Fashion Week Amsterdam

0
AMSTERDAM FASHION WEEK FW14

Op het Westergasterrein in Amsterdam vond tussen 23 en 28 januari alweer de twintigste editie plaats van de Fashion Week Amsterdam. De organisatie heeft opnieuw bewezen een exceptioneel evenement te kunnen organiseren met modeshows, exposities en feestjes. Bijzonder is immers dat de geshowde kledingstukken lang niet allemaal in de winkels belanden. Vaak worden de creaties alleen gebruikt op catwalks en in modetijdschriften. De Fashion Week Amsterdam is ook uniek omdat alleen hier ook niet-professionals een kaartje kunnen kopen. De shows kenmerkten zich dit jaar volgens Nrc.nl vooral door muziek, dans en zang.

Jong talent

Dat de Fashion Week een springplank is voor jong talent bleek ook dit jaar. Een goed voorbeeld was de show van het jonge label Maison de Faux. De modellen, die gekleed waren in experimentele opvallende stukken, verzamelden zich rondom een ‘modealtaar’. Programmadirecteur Carlo Wijnands wilden hen graag een kans geven, maar stelde wel een voorwaarde. Ze moesten zelf de decorstukken weghalen en de vloer vegen. Net als bij Maison the Faux omkleedde ook Mattijs van Bergen zijn show met zang. De kijkers hoorden bij hem de popsong Starry starry Night. Zijn omvangrijke collectie is gebaseerd op de schilderijen van Vincent van Gogh.

Terug van weggeweest

Terug van lang weggeweest was de show van Aziz Bekkaoui. De afgelopen tien jaar showde hij zijn collecties vooral via kunstperformances en niet op de catwalks. Deze ontwerper liet zijn multiculturele collectie zien die opvalt door de feest- en straatinvloeden. Francisco van Benthum was na een wat kortere periode van afwezigheid voor de tweede keer present op de Fashion Week. Een opvallend item in zijn stijlvolle mannenmode was de voetbalsjaal. Zijn collectie is gebaseerd op het Russische constructivisme.

VAN_BENTHUM

Valpartijen

Naast onbruikbare kleding werden deze Fashion Week ook weer onbruikbare schoenen geshowd. Winde Rienstra verraste het publiek met hoge schoenen van kokoshout. De modellen konden hierop moeilijk uit de voeten, maar vielen gelukkig niet. Drie modellen van Dennis Diem gehuld in feestjurken en korsetten gingen wel onderuit. Het publiek schrok, maar ontdekte al snel dat dit een onderdeel van de show bleek te zijn.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.