Een dag op de Amsterdam Fashion Week

0
AFW

Afgelopen week was het dan zover, tijd voor de Amsterdam Fashion Week, hét event waar elke modefreak en bn’er bij hoort te zijn.

Met het idee om Amsterdam als modehoofdstad op de kaart te zetten, werd de Amsterdam Fashion Week (AFW) opgericht in 2004. Twee keer per jaar vindt het gebeuren plaats en staat de stad in het teken van modeshows, lezingen, feestjes, pop-up shops, exposities, beurzen en presentaties.

De modeshow van designzussen Spijkers en Spijkers was voor ons een absoluut hoogtepunt op de eerste dag. Zij presenteerden hun nieuwe collectie SIS by Spijkers en Spijkers Spring/Summer 2014. Een speelde, klassieke collectie met veel ruitjes en strepen, oversized kleding en getailleerde jurkjes. Gewaagd maar draagbaar! Alsof dat nog niet genoeg was hebben de zussen ook nog de officiële Amsterdam Fashion Week goodiebag ontworpen. Wij lieten de onze persoonlijk signeren in het Conservatorium Hotel.

Een andere happening vond plaats voor het Concertgebouw. Hier rolde glossy tijdschrift Marie Claire uit. Er werden prachtige tassen getoond van het label Oh my bag. Veel leer en een strakke vormgeving: wat wil een
mens nog meer.

Post your comment